Een Jumpstart om 2021 met een Positieve Mindset in te gaan

Komende uit een, op zijn zwakst gezegd, uitdagend jaar, kijkt iedere organisatie er naar uit om het nieuwe jaar fris te starten. Voordat pen en papier tevoorschijn worden gehaald om Key Results (organisatie doelstellingen) op te schrijven, is het belangrijk te weten dat de juiste mindset, onder de mensen binnen uw organisatie of afdeling, de grootste sleutel tot succes is om 2021 te starten.

Zo kunt u in 2021 een ​​positieve mindset creëren binnen uw organisatie of afdeling:

    1. Focus op de behaalde Key Results van het afgelopen jaar. Het is makkelijker om de niet (volledig) behaalde Key Results eerst te identificeren. Als één van uw key results is geweest om 70% klanttevredenheid te behalen, en u heeft dat percentage net niet gehaald, kijk vooral ook naar het percentage van klanten dat wel tevreden is geweest over de dienstverlening van de afgelopen periode. Om de juiste strategie voor de te behalen Key Results vast te stellen, is het nodig om na te gaan welke de behaalde Key Results zijn geweest, en van daaruit te beginnen.  Het moet een gewoonte worden om ook meer naar successen van uw organisatie te kijken.
    2. Formuleer positieve acties die bijdragen aan de Key results. Er wordt gezegd dat het veranderen van de manier waarop dingen gezegd worden, ook de manier verandert waarop dingen gedaan worden. Neem dit mee wanneer u uw medewerkers feedback geeft en hen aanstuurt op individuele acties die bijdragen aan de key results. Probeer een bedrijfscultuur te bevorderen waarbij in plaats van te zeggen: “Ik zal stoppen met afwachten op anderen om feedback aan mij te geven”, men eerder zegt: “Ik ga dit jaar proactief gedrag vertonen bij het vragen naar feedback”.
    3. Maak key results beheersbaar voor afdelingen. Eén van de valkuilen die vaak voorkomt bij het plannen van verandering, zijn onrealistische verwachtingen hebben van afdelingen. Begin eenvoudig en verdeel de key results in kleinere maar haalbare en duidelijke afdelingsdoelen. Een key result zou kunnen zijn “Reviewen van afdelingsprocessen en identificeren van alle gaps in het eerste kwartaal van 2021”, waarbij het afdelingsdoel geformuleerd kan worden als ” Reviewen, actualiseren en vastleggen van financiële processen voor eind februari 2021”. Daardoor zullen medewerkers gemotiveerd blijven wanneer ze de doelen bereiken.
    4. Verander 1 een gewoonte. Binnen uw organisatie zijn er vast een set van gewoontes. Verander ten minste één minder goede gewoonte en het zal zeker een positieve impact hebben.  Waar het afdelingshoofd altijd een meeting met zijn of haar team leidt, is het ook mogelijk een teamlid de kans te geven zijn om haar kwaliteiten te ontwikkelen en of te bewijzen. Er is geen beste tijd voor een nieuwe start dan het nieuwe jaar. Schud de niet-zo-goede dingen die in het voorbije jaar zijn gebeurd van je af en maak je er hard voor  om kleine veranderingen aan te brengen die leiden tot grotere verbeteringen, die de manier waarop de organisatie eruit ziet en zich beweegt positief kunnen beïnvloeden.

Het jaar beginnen met dankbaarheid voor alles wat er wel was en uitkijken naar de goede dingen die zullen komen, zal de mensen in uw organisatie of afdeling zeker in de juiste gemoedstoestand brengen om plannen te maken voor 2021.

Onthoud dat het doel is om elke dag beter te maken.

In het kader van een positieve mindset creëren heeft OTNV speciaal het “ Jumpstart Your 2021”  programma ontwikkeld om de mensen in uw organisatie of afdeling net die extra prikkel te geven om zich vol energie, motivatie en inspiratie in te zetten.

Een krachtigere manier om 2020 van ons af te schudden en het nieuw jaar fris in te gaan, is er niet!

Bent u geïnteresseerd? Klik op Jumpstart Your 2021 With OTNV voor meer informatie over het programma, de facilitator en uw investering.

Allison Sontowinggolo